Επιστρέφοντας από το Ευλογημένο Καταφύγιο

Αν η ομορφιά είναι που θα σώσει τον κόσμο, γυρνάμε πνιγμένοι στην ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος θα σωθεί! Γιατί είναι άλλο το να ελπίζεις να δεις και άλλο να βλέπεις, άλλο να επιθυμείς και άλλο να σε συμπαρασύρει η νεανική επιθυμία για ζωή σε ένα αλισβερίσι σχέσεων, διαλόγων και εξομολογήσεων, που παράγει η βιωματική συνύπαρξη ημερών, μια μορφή κοινότητας και κοινωνίας που θεραπεύει την αποξένωση της αυτοαναφορικής μας εποχής!

Συναντήσαμε και γνωρίσαμε 120 νέες και νέους με τόση ομορφιά, όση ομορφιά κρύβει η αποκάλυψη των υπαρξιακών αναζητήσεων και το μοίρασμα του κοινού πόνου για έναν κόσμο αποδοχής και αγάπης. Αν η Πίστη είναι ζωντανή, έχει να αποκαλύπτεται σε κάθε εποχή και σε κάθε πλάσμα. Αντέχουμε τον ιδρώτα του διπλανού μας; Συγχωράμε την διαφορετική επιλογή;

Με την αγάπη του π. Γιώργη Μίλκα και της συντροφιάς της ενορίας Ευόσμου, την αιγίδα του σεβασμιότατου μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, τον εξομολογητικό λόγο του σεβασμιότατου μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου, τον άμεσο και κινητοποιητικό λόγο του Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος για την μοναξιά, τον αγαπητικό λόγο του γέροντα Ελισσαίου για την ελευθερία στην άσκηση και την ελευθερία του πνευματικού αγώνα, τον επιστημονικό και αποκαλυπτικό λόγο για τις σχέσεις στην ομάδα της Chrysi Kariotoglou, την ελπίδα μετά την ρήξη στην οικογένεια της Niki Dragou, την πρόσκληση στην αλήθεια της κοινότητας και του πόνου του διχασμού του Π.Βαρνάβας Γιάγκου-Ομιλίες και τον απλό και συγκινητικό λόγο του π.Βασίλειος Θερμός-φίλοι για την συγχώρεση, συζητήσαμε και ξενυχτήσαμε.

Φυσικά με χαρά και με τραγούδι και με ένα γλέντι που ξέρουν να ξυπνούν τα χάλκινα της Γουμένισσας!

Αρωγοί και οι φίλοι των εκδόσεων Εν Πλω Εκδόσεις και τον Lambis Theodorou που ταξιδεύουν μαζί μας.

Σιωπηλοί εργάτες στην προετοιμασία και τον συντονισμό οι συνεργάτες μας Penny Papakonstantinou και Constantinos Lolas.

Από την Βοστώνη και την Γερμανία, στα παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδος· Κάναμε χωριό!

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους και καλή αντάμωση του χρόνου!

Αλέξιος Λάππας