Εγώ, οι εξετάσεις και το άγχος μου! Μια ιστορία επιτυχούς συνεργασίας

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διοργάνωσαν τα Φροντιστήρια Ασλανίδης – Αιχμή στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη. Κεντρικοί εισηγητές της Ημερίδας ήταν ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Πετρόπουλος Κώστας με θέμα

«Επιλογή Επιστήμης και Επαγγέλματος: Μυστικά, Προκλήσεις, Παγίδες και Ευκαιρίες»

και ο Ψυχίατρος–Ψυχοθεραπευτής Παιδιών και Εφήβων κ. Αλέξης Λάππας με θέμα

«Εγώ, οι εξετάσεις και το άγχος μου! Μια ιστορία επιτυχούς συνεργασίας»

Στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος των Φροντιστηρίων κ. Δημήτριος Ασλανίδης αναφέρθηκε στο όραμά του να εμπνευστούν οι μαθητές με όρεξη και επιθυμία ώστε να αγγίξουν την επιτυχία και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, διασφαλίζοντας το μέλλον τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά κα Χαρά Αμανατίδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά κ. Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Σάββας Σερασίδης, ο τοπικός σύμβουλος Σταυρούπολης κ. Κώστας Ανεστάκης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Παύλου Μελά κ. Ανέστης Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου κ. Γιώργος Παπαγεωργίου. Με την λήξη των εισηγήσεων της Ημερίδας ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση των μαθητών και γονέων με τους δύο ομιλητές για θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και για ζητήματα που αφορούν την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το ισχύον εξεταστικό σύστημα.

Institute