Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο «1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Συνέδριο Νέων με θέμα Πίστη, Ύπαρξη και Σχέση», που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Ιουλίου 2018, στο Καρπενήσι, με την Αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Η ιδιαιτερότητα του συνεδρίου έγκειται τόσο στην ιδιαίτερη ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται (νεαρά ενήλικα πρόσωπα 18-30 ετών), όσο και στην πεποίθηση ότι η συνάντηση της μεταμοντέρνας κοινωνικής πραγματικότητας με παραδοσιακότερα αξιακά συστήματα, προσδίδει στον κάθε νέο άνθρωπο τη δυνατότητα να επεξεργαστεί την αλήθεια της ελευθερίας και των επιλογών του.

Η γεφύρωση και η εμπειρία της Ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης των ζητημάτων που αφορούν την ανακάλυψη της Υπαρξιακής αλήθειας μέσα από τις ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες ενός νέου (απώλεια, πένθος, άγχος ενηλικίωσης και επιλογών), η αναζήτηση της χαράς και της έμπνευσης στις διαπροσωπικές σχέσεις, ο προβληματισμός για τις αλλαγές των κοινωνικών συστημάτων και οι προκλήσεις συνάντησης νέων κοινωνικών δεδομένων (μετανεωτερικότητα) για κάποιον που έχει ως βάση την αναφορά στην Ελληνορθόδοξη εμπειρία, αποτελούν για εμάς έμπνευση και αφορμή για περαιτέρω διεργασίες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Αλέξιος Λάππας, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Παιδιών και Εφήβων,
Πρόεδρος Συνεδρίου,
Μέλος Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων Μ. Βρετανίας,
Επιστημονικός Υπεύθυνος Ινστιτούτου «ΠροςΌψη»