1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Επιμορφωτικό Συνέδριο Νέων

με θέμα

Πίστη, Ύπαρξη και Σχέση,

27- 29 Ιουλίου 2018

Lecadin Hotel, Καρπενήσι

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «ΠροςΌψη», αναλαμβάνει τη διοργάνωση του «1ου  Πανελλήνιου Επιστημονικού Επιμορφωτικού Συνεδρίου Νέων με θέμα Πίστη, Ύπαρξη και Σχέση», που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, στο Καρπενήσι, με την Αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου. Ο χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι το Lecadin Hotel.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε Νέες και Νέους. Δικαίωμα εγγραφής έχουν πρόσωπα ηλικίας 18 έως 30 ετών με ενδιαφέρον στο διάλογο της θεολογίας και της θρησκευτικότητας με τις επιστήμες του ψυχισμού (ψυχιατρική, ψυχολογία, ψυχοθεραπείες).

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες αναγνώρισης, επεξεργασίας και εξέλιξης του αξιακού συστήματος και των βιωμένων εμπειριών των νέων στη συνάντηση με την πραγματικότητα της μεταμοντέρνας κοινωνίας και των κοινωνικών εξελίξεων που παρατηρούνται.

Στην Θεματολογία του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται:

 • Η Διαμόρφωση του Προσώπου και των Διαπροσωπικών Σχέσεων
 • Η Ωρίμανση της Ταυτότητας και των Αξιών
 • Η Πίστη ως βίωμα μέσα στις Σχέσεις
 • Η Ύπαρξη και η εμπειρία των Επιστημών του Ψυχισμού

Το Κόστος του Συνεδρίου έγινε με την προσπάθεια να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των νέων της πατρίδας μας και θα είναι:

 1. Σύνεδροι κάτω των 25 ετών (Απόφοιτοι Λυκείου, Σπουδαστές/ Φοιτητές και Άνεργοι) 75 ευρώ
 2. Σύνεδροι άνω των 25 ετών 85 ευρώ
 3. Σύζυγοι (με συμμετοχή και των δύο) 160 ευρώ
 4. Συμμετοχή άνευ διαμονής 45 ευρώ

Για τις κατηγορίες με μειωμένη εγγραφή είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου (πχ φοιτητικό πάσο).

Στο Κόστος Συμπεριλαμβάνονται:

 1. Εγγραφή στο Συνέδριο και παραλαβή Φακέλου Συνέδρου
 2. Πλήρη κάλυψη της διαμονής σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο του Lecadin Hotel
 3. Κάλυψη πλήρως (τριών) γευμάτων και διαλλειμάτων καφέ
 4. Δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ μετάβασης στο χώρο του Συνεδρίου με τα λεωφορεία του Συνεδρίου: αφορά τη μετακίνηση προς και από το Συνέδριο με βάση α) τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και β) την ΑΘΗΝΑ, μέχρι πληρώσεως των διαθέσιμων θέσεων (σειρά προτεραιότητας με την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εγγραφής)
 5. Βεβαίωση Συμμετοχής

Διαδικασία Εγγραφής

Ακολουθώντας το σύνδεσμο εισέρχεστε στη φόρμα «Αίτηση Εγγραφής». Ζητούνται Προσωπικά στοιχεία, Στοιχεία Επικοινωνίας, Στοιχεία Απασχόλησης, Δήλωση για τη Μετακίνηση, Αποδοχή των Όρων.

Λόγω της ταυτόχρονης κράτησης δωματίου στο ξενοδοχείο και έκδοσης απόδειξης, ζητούνται τα στοιχεία Ταυτότητας και ΑΦΜ.

Εντός τριών (3) ημερών από τη παραλαβή της «Αίτησης Εγγραφής», θα σας αποσταλεί η Έγκριση Συμμετοχής σας μέσω email. Σε περίπτωση που δε λάβετε τη σχετική επιβεβαίωση, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Συνεδρίου.

Τρόποι Πληρωμής

Στο email της Έγκρισης Συμμετοχής σας, θα περιλαμβάνονται και οι οδηγίες πληρωμής. Η καταβολή του δικαιώματος συμμετοχής, πραγματοποιείται:

 1. Μέσω e-banking ή κατάθεση: Ο Αριθμός Λογαριασμού θα σας δοθεί στο Email Έγκρισης.
 2. Με μετρητά ή χρήση καρτών στην έδρα του Ινστιτούτου (Αγίας Σοφίας 10, Θεσσαλονίκη)
 3. Με μετρητά στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων «Εν Πλω» (Εμπορικό Κέντρο Atrium, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα).

Παρακαλούμε όπως αναφέρετε το ονοματεπώνυμο του συνέδρου ή του φορέα που καλύπτει το οικονομικό κόστος στην αιτιολογία κατάθεσης και όπως διατηρήστε αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης.

Ακυρώσεις Εγγραφών – Αντικαταστάσεις Εγγεγραμμένων

Με την παρέλευση της 20ης Ιουλίου 2018 καμία ακύρωση δε θα γίνεται δεκτή και θα παρακρατείται το καταβληθέν ποσό εγγραφής.

Επιστροφές χρημάτων που πιθανόν προκύψουν από ακυρώσεις, θα καταβάλλονται στους δικαιούχους δύο (2) μήνες μετά τη λήξη του Συνεδρίου.

Κώδικας Συμπεριφοράς στη διάρκεια του Συνεδρίου

Το Συνέδριό μας στοχεύει να παρέχει ένα περιβάλλον ασφαλές και χωρίς συμπεριφορές παρενόχλησης – προσβολής, για όλους όσους συμμετέχουν (σύνεδροι, ομιλητές, διοργανωτές) ανεξάρτητα από το φύλο, την ταυτότητα φύλου, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, αναπηρία, φυσική εμφάνιση, σωματικό μέγεθος, καταγωγή, εθνικότητα, έκφραση θρησκευτικότητας. Η παρενόχληση – προσβολή των συμμετεχόντων δεν είναι αποδεκτή σε οποιαδήποτε μορφή της. Η χρησιμοποίηση λόγου με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο (γραπτό ή προφορικό) δεν είναι επιτρεπτή σε κανένα χώρο του Συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένων των εισηγήσεων, ομάδων εργασίας, χώρου εστίασης ή σε αναπαραγωγή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στο διαδίκτυο. Σύνεδροι που παραβιάζουν τους παραπάνω κανόνες μπορεί να τους ζητηθεί να απομακρυνθούν από το Συνέδριο, σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών του Συνεδρίου, χωρίς αποζημίωση.

Φωτογράφιση και Βιντεοσκόπηση του Συνεδρίου

Παρακαλούμε σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνεται φωτογράφιση ή/και βιντεοσκόπηση στιγμιότυπων από το προσωπικό της διοργάνωσης. Με την εγγραφή σας στο συνέδριο συναινείτε στη διαβίβαση των φωτογραφιών προς τους Οργανωτές και την πιθανή δημοσίευσή τους στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.inprosopsi.gr), καθώς και σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα για σκοπούς δημοσιότητας και προβολής.

Επικοινωνία με την Γραμματειακή Υποστήριξη του Συνεδρίου

Ινστιτούτο «ΠροςΌψη»
Αγίας Σοφίας 10
54622 Θεσσαλονίκη
+30 2310269199
+30 6972073918
info@inprosopsi.gr
Facebook

 

Για τη Διοργάνωση,

Αλέξιος Λάππας, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Παιδιών και Εφήβων,
Πρόεδρος Συνεδρίου,
Μέλος Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων Μ. Βρετανίας,
Επιστημονικός Υπεύθυνος Ινστιτούτου «ΠροςΌψη»