ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Συνεχίζεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 ο εαρινός κύκλος διαλέξεων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά, με θέμα την βία κατά των γυναικών, ένα φαινόμενο που μαστίζει την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινωνία.

20.00-21.30 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, με είσοδο ελεύθερη

Συντονιστής ο Αλέξης Λάππας Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής και επιστημονικά υπεύθυνος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά.

Εισηγητές:

Μαρία Μπούσιου, Υπαστυνόμος Β’, Ψυχολόγος και προϊσταμένη στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Θεολόγος Βλάχος, Κοινωνικός Λειτουργός, προϊστάμενος ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Χαμαϊδή Αναγνωστόπουλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ξενώνα, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ)

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινωνία. Μέσα από τη πληροφόρηση και τη γνώση για το ζήτημα αυτό το κοινό ευαισθητοποιείται ως άτομα της κοινωνίας των πολιτών για την άμεση παρέμβαση του.
Η πρόληψη σε ζητήματα της βίας κατά των γυναικών μέσα από την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, διαμόρφωση ενός νομικού πλαισίου και μια κοινωνική ισορροπία είναι τα στοιχεία που μας δείχνουν το δρόμο για τον περιορισμό αν όχι την εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.
Η ζωή των γυναικών που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας ,μέσα σε ένα ημιαυτόνομο πλαίσιο όπως τα Καταφύγια – Ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, απαιτεί μια μορφή επανεκκίνησης, με νέες βάσεις στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη ζωή τους, στις δεξιότητες αλλά και τις σχέσεις τους.


Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω live streaming

Η διάλεξη είναι ενταγμένη στον βασικό θεματικό άξονα «Κοινωνία σε κρίση: Μορφές βίας και εργαλεία σχέσης στην καθημερινότητά μας» που συντονίζει η Αντιδημαρχία Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Έλενα Λαδοπούλου σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις ενδιαφέρουσες ομιλίες του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά που θα ολοκληρωθούν την 20η Μαΐου 2024.

Στους συμμετέχοντες χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αναστασία Μήλιου
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
2313 302808
miliou@pavlosmelas.gr

Ο πίνακας είναι δημιουργία της Charlotte Farhan

chrysa