Ομιλία: Εργαλεία επίγνωσης, το μέσα Φως για να φανεί

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εισήγηση του παιδοψυχίατρου – ψυχοθεραπευτή κ. Αλέξη Λάππα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Λυρικό Μικρό Πλανήτη με θέμα “Εργαλεία επίγνωσης, το μέσα Φως για να φανεί”. Προτάσεις για μια νέα αντίληψη του είναι μας αλλά και ερωτήσεις από το κοινό που βρήκαν απάντηση για να μπορέσει να διεισδύσει ο καθένας στον εσωτερικό του κόσμο και να νιώσει την ζέστη του ήλιου που ανατέλλει σε μια νέα μέρα.

Το επόμενο ραντεβού μας καθορίστηκε για το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 με θέμα: “Το Ψέμα και η Αίρεση στη Σχέση”.
“Πιπέρι στο στόμα” σήμαινε την προδοσία της ειλικρίνειας στη μαμά . Το πιπέρι στο φαγητό ωστόσο, νοστίμιζε πάντα τη γρήγορη σάλτσα ντομάτας.

Περνώντας από την παιδική και άθικτη – κριτική θεώρηση του κόσμου των μεγάλων, στην ενήλικη επιλογή της ζωής ως το υπεύθυνα προσφερόμενο “είμαι εδώ”, παραμένει η αγωνία της πιθανότητας προδοσίας του άλλου.

Συχνά αυτή η αγωνία για κάποιους προσδιορίζει τόσο έντονα την καχυποψία μας πως τελικά αν αφήναμε ελεύθερο τον εαυτό μας θα προδίδαμε αυτό που λαχταρήσαμε τόσο πολύ, που το παιχνίδι ελέγχου του ψέματος, καθιστά τον χώρο της αίρεσης από τον αναμενόμενο, ως το πιθανό χώρο της ηδονής.

Για άλλους ωστόσο, η διαρκής επιβεβαίωση πως ακόμα δεν σε έχω προδώσει”, ταυτίζει την παθητική της αλήθειας του άλλου, ως θυσιαστική απόδειξη της αγάπης στη σχέση.

Προδότες και μη, η ζωή ανθίζει εκεί που βρήκε χώρο η επιθυμία μας για τον άλλον. Θα το κεραστούμε;

Εργαλεία επίγνωσης, το μέσα Φως για να φανεί

Institute