Επιμορφωτικό Σεμινάριο Γονεϊκότητας και Συζυγίας

Διάρκειας 34 Ωρών

Σειρά εισηγήσεων και βιωματικών εργαστηρίων για Υπεύθυνους Ενήλικες (Γονείς & Φροντιστές) και Επαγγελματίες (Εκπαιδευτικούς και Ειδικούς Ψυχικής Υγείας)

 

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «ΠροςΌψη» σε συνεργασία με τη Στέγη Πολιτισμού «Μικρός Λυρικός Πλανήτης», συνδιοργανώνουν για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19, «Επιμορφωτικό Σεμινάριο Γονεϊκότητας και Συζυγίας».  Έχει γίνει επιλογή μιας ποικιλίας θεμάτων που αφορούν στην Ψυχοσυναισθηματική Ανάπτυξη και Εξέλιξη του παιδιού, τη Σχέση με τους Ενήλικες και τις Σχέσεις των Ενηλίκων που φροντίζουν παιδιά. Η εναλλαγή των εισηγητών και των εισηγήσεων με βιωματικά εργαστήρια πιστεύουμε πως δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν μια διαφορετική και πιο υπεύθυνη κατανόηση της θεματολογίας, με ταυτόχρονη κινητοποίηση της ενσυναίσθησης για το παιδί, για τον άλλον ενήλικα, για τον ίδιο τους τον εαυτό στη δική τους αναπτυξιακή διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

«Μαζί τα διαμορφώνουμε»

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Γονείς (Βιολογικούς και Θετούς), Υποψήφιους Αναδόχους και Φροντιστές Παιδιών όλων των ηλικιών, καθώς και σε Επαγγελματίες (Εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Ψυχιάτρους Παιδιών και Οικογενειών, Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοθεραπευτές και Εργοθεραπευτές). Φοιτητές και Σπουδαστές των σχετικών λειτουργημάτων είναι ευπρόσδεκτοι. Η ποικιλία των συμμετεχόντων αποτελεί επιλογή από την εκπαιδευτική εμπειρία του Ινστιτούτου, αφού λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη για την «έξοδο» από τα στερεότυπα δεδομένα των ενήλικων ρόλων και την κατανόηση του Συστήματος που αλληλοεπιδρά στη διαμόρφωση της ζωής του Παιδιού.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας είναι η Υπαρξιακή προσέγγιση στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού και ενήλικα. Οι εισηγήσεις και τα βιωματικά εργαστήρια οργανώνονται από τον κάθε Εισηγητή ξεχωριστά και καθρεφτίζουν την δική του, μοναδική εμπειρία. Προσκαλούμε τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ο κάθε Εισηγητής συνδυάζει τρία στοιχεία: 1) ενήμερη επιστημονική γνώση στον τομέα και την εξειδίκευσή του, 2) εμπειρία και βίωμα από την καθημερινή κλινική του πράξη και 3) τον δικό του τρόπο αλληλεπίδρασης και σχέσης με τους συμμετέχοντες!

Ακολουθούν τα ονόματα των Εισηγητών. Τα Βιογραφικά τους Σημειώματα είναι προσβάσιμα εδώ

  • Αλέξιος Λάππας, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Επιστημονικά Υπεύθυνος Σεμιναρίου
  • Λίλιαν Αθανασοπούλου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διευθύντρια ΕΣΥ
  • Κώστας Σιώμος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο
  • Ανδρονίκη Δράγου, Ιατρός –Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
  • Ελίνα Κόντζογλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Ο κύκλος εισηγήσεων θα περιλαμβάνει περίπου δυο συναντήσεις ανά μήνα, Σάββατο 7μμ – 8.30μμ, στο χώρο του Λυρικού Μικρού Πλανήτη, Βασιλίσσης Όλγας 285, τηλ 2310 407433, Θεσσαλονίκη. Η έναρξη του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για το αρχικό Πρόγραμμα και τη Θεματολογία παρακαλώ δείτε εδώ.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

Το Κόστος της συμμετοχής αναλύεται στο παρακάτω πινακάκι.

Κατηγορία Εγγραφής Εφάπαξ Δόση Δύο Δόσεις (6/10/18 & 12/01/19)
Ατομική συμμετοχή 200€ 2 Χ 120€
Ζεύγος (συμμετοχή ανά άτομο) 180€ 2 Χ 110€
Φοιτητής 160€ 2 Χ 90€

 

Η καταβολή του γίνεται στα γραφεία του Λυρικού Μικρού Πλανήτη. Η Εγγραφή περιλαμβάνει:

  • την παρακολούθηση του συνόλου των εισηγήσεων
  • φάκελο συνέδρου
  • πιστοποιητικό παρακολούθησης (παρακολούθηση τουλάχιστον στο 80% των ωρών)

Ο αριθμός των Συμμετεχόντων είναι ορισμένος. Μετά την έναρξη του Σεμιναρίου, δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων συμμετοχής που έχει κατοχυρωθεί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Ακολουθώντας το σύνδεσμο εισέρχεστε στη φόρμα «Αίτηση Εγγραφής». Ζητούνται Προσωπικά στοιχεία, Στοιχεία Επικοινωνίας, Στοιχεία Απασχόλησης, Αποδοχή των Όρων.

Μετά από την παραλαβή της «Αίτησης Εγγραφής» από το Ινστιτούτο, θα σας αποσταλεί η Έγκριση Συμμετοχής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε περίπτωση που δε λάβετε τη σχετική επιβεβαίωση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Σεμιναρίου.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Το Σεμινάριό μας στοχεύει να παρέχει ένα περιβάλλον ασφαλές και χωρίς συμπεριφορές παρενόχλησης – προσβολής, για όλους όσους συμμετέχουν (σύνεδροι, ομιλητές, διοργανωτές) ανεξάρτητα από το φύλο, την ταυτότητα φύλου, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, αναπηρία, φυσική εμφάνιση, σωματικό μέγεθος, καταγωγή, εθνικότητα, έκφραση θρησκευτικότητας. Η παρενόχληση – προσβολή των συμμετεχόντων δεν είναι αποδεκτή σε οποιαδήποτε μορφή της. Η χρησιμοποίηση λόγου με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο (γραπτό ή προφορικό) δεν είναι επιτρεπτή σε κανένα χώρο του Σεμιναρίου, συμπεριλαμβανομένων των εισηγήσεων, ομάδων εργασίας, κοινόχρηστων χώρων ή σε αναπαραγωγή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στο διαδίκτυο. Άτομα που παραβιάζουν τους παραπάνω κανόνες μπορεί να τους ζητηθεί να διακόψουν το Σεμινάριο, σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών, χωρίς αποζημίωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δεν επιτρέπεται η μαγνητοφώνηση ή η βιντεοσκόπηση των εισηγήσεων ή των διαδραστικών εργαστηρίων από τους συμμετέχοντες

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης, για λόγους αρχείου. Με την εγγραφή σας στο σεμινάριο συναινείτε στη διαβίβαση των φωτογραφιών προς τους Οργανωτές και την πιθανή δημοσίευσή τους στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.inprosopsi.gr), καθώς και σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα για σκοπούς δημοσιότητας και προβολής.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου δεν υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης ή φύλαξης ανηλίκων.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

Αλέξιος Λάππας, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Παιδιών και Εφήβων,

Επιστημονικά Υπεύθυνος Σεμιναρίου,

Μέλος Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων Μ. Βρετανίας,

Επιστημονικός Υπεύθυνος Ινστιτούτου «ΠροςΌψη»